Uitgangspunten

Ecologische keuzes

Ik kies zoveel mogelijk planten van hier (inheems), waardoor je echt bijdraagt aan meer natuur en een klein ecosysteem creëert en bijdraagt aan meer biodiversiteit. Ook op andere vlakken kies ik voor duurzaamheid (creatief hergebruik van bestrating, lokaal hout, lokale uitvoerders en natuurvriendelijke kwekers.

Sla planten in een mooie wilde tuin

Natuurlijke eenvoud

Mijn tuinontwerpen zijn eenvoudig en toch weelderig. Natuurlijke vormen zijn de basis; ik creëer graag uitnodigende en speelse hoekjes, zodat er op verschillende plekken in je tuin telkens een ander beeld en beleving is. Het aantal soorten planten is (meestal) overzichtelijk, maar het effect zal niet minder spectaculair zijn. Bestrating ontwerp ik alleen daar waar nodig en gewenst.

Sla planten in een mooie wilde tuin

Haalbaar & passend

Voor mij is het heel belangrijk dat er een tuin komt, die past bij jou en je manier van leven (en ook bij je budget), anders wordt het een frustrerend geheel. Ik besteed veel tijd aan het helder krijgen van alle aspecten, door vragen te stellen en goed te luisteren, zodat ik echt een ontwerp kan maken (of advies kan geven) dat jij nodig hebt om je eigen mooie, wilde tuin te (laten) maken.
Eveneens kijk ik alvast naar de uitvoering – ook deze moet voor jou haalbaar zijn. Je krijgt van mij heel praktische adviezen, waarmee je gemakkelijk zelf aan de slag kunt. Ik kan je bij de uitvoering altijd een handje helpen.

Sla planten in een mooie wilde tuin

Eten en spelen

Eten uit je tuin geeft je tuin nog meer waarde. Ik kan je daar goed in adviseren, met 20 jaar eetbare tuinervaring, variërend van enkele eetbare planten tussen de ‘sierplanten’ tot een ecologische moestuin of een tuin met voedselboselementen of op basis van permacultuur.
Kinderspel past heel goed in een wilde tuin. Mijn ervaring met natuurlijke schoolpleinen zet ik graag in om thuis een avontuurlijke en fijne speelplek te creëren, ingepast in het geheel.

Sla planten in een mooie wilde tuin

Betrouwbare samenwerking

Ik werk samen met lokale ecologisch hoveniers, kwekerijen en leveranciers van ecologisch plantgoed en klusbedrijven die duurzaamheid ook belangrijk vinden.

Waar kan ik je mee helpen? 

Tuinadvies

Tuinontwerp

Ontwerp en aanleg